STT_optigreen_img

Referenssit

ABC-liikennemyymälä, Kuortti

abc_kuorttiLähtötilanne:

Kuortin ABC-liikennemyymälään kuuluu kauppa, ravintola ja leipomo. OptiGreen-toimenpiteiden lähtökohtana oli lämmitysöljyn suuri kulutus kohteessa.

STT OptiGreen -toimenpiteet:

STT totetti kohteeseen poistoilman lämpöenergiaa sekä kylmäaseman lämpöenergiaa hyödyntävän lämpöpumppujärjestelmän talvella 2015.

Hyödyt:

STT OptiGreen -ratkaisun tuottama ilmaisenergia laskee kohteen vuotuisia lämmityskustannuksia yli 22 %. Järjestelmän toimintaa ohjataan etäyhteyden avulla. Etäyhteyden ansiosta voidaan myös seurata energiansäästön toteutumista.

 

Kuuden kerrostalon asunto-osakeyhtiö, Mikkeli

kerrostalo_mikkeliLähtötilanne:

Kohteen kerrostalot on rakennettu vuosina 1964-1968. Kohteen oljylämmitysjärjestelmä oli tullut elinkaarensa loppuun, mikä lisäsi lämmityskustannuksia huomattavasti.

STT OptiGreen -toimenpiteet:

STT toteutti asunto-osakeyhtiöön suurkohteille tarkoitetun maalämpöjärjestelmän räätälöidyllä OptiGreen -sopimuksella.

Hyödyt:

Investoinnin kuoletuksen sekä laitteiden tarvitseman, sähköenergian huomioivan OptiGreen -sopimusmaksun jälkeen As. Oy:n lämmityskustannukset ovat yli 30 % pienemmät kuin vanhalla öljylämmityksellä.

 

Käräjämiehen Puutarha, Mikkeli

karajamiehen_puutarhaLähtötilanne: 

Käräjämiehen kolmea kasvihuonetta lämmitetään puhallinkonvektoreiden avulla. Lähtötilanteessa lämmitykseen tarvittava energia tuotettiin öljylämmitysjärjestelmän avulla.

STT OptiGreen -ratkaisu:

STT toteutti kohteeseen ilma-vesilämpöjärjestelmän, joka on varustettu kahdella pumpulla ja puskurivaraajalla. Vanha öljylämmitysjärjestelmä jätettiin kohteeseen uuden järjestelmän rinnalle.

Hyödyt:

OptiGreen-toteutuksen ansiosta kohteen lämmityskustannukset laskivat 38 % ja hiilidioksidipäästöt 40 %. Tämän lisäksi kasvihuoneiden lämpötilaa on voitu nostaa noin kahdella celsiusasteella, millä on ollut positiivinen vaikutus tuotantoon. Puskurivaraajat on varustettu aurinkokierukoilla, minkä ansiosta ilmaisenergiaa voidaan tarvittaesssa lisätä myös myöhemässä vaiheessa.

 

Asunto-osakeyhtiö, rivitalo, Kouvola

rivitalo_mikkeliLähtötilanne:

Vuonna 2013 rakennettu uudiskohde, jonka lämmitettävä ala on 1297 neliömetriä. Kohteen vuotuinen lämmitysenergian tarve on 172 Mwh.

STT OptiGreen -ratkaisu:

STT toteutti uudiskohteeseen maalämmitysjärjestelmän ja aurinkokeräimet. STT:n ratkaisuilla tuotetaan lämpöenergiaa käyttöveden ja rakennuksen lämmittämiseen.

Hyödyt:

Kohteen lämmitystarpeesta 87 % tuotetaan maasta ja auringosta saatavalla puhtaalla ilmaisenergialla.